Yekharid logo حساب کاربری


لیست قیمت پردازنده

لیست قیمت پردازنده (14 آبان)

دسته بندی

راهنمای خرید پردازنده

چه بخواهید سیستم فعلی خود را ارتقاء دهید و یا قصد سرهم بندی یک رایانه جدید را داشته باشید، انتخاب بهترین پردازنده (CPU) بسیار مهم است. سرعت کلاک بیشتر و تعداد هسته ها می توانند تفاوت عمده ای در عملکرد ایجاد کنند، سرعت سیستم را بالا ببرند، گیم پلی روان تری را ارائه دهند و کارهایی مانند ویرایش و کدگذاری ویدیو را با سرعت بالاتری انجام دهند. به علاوه، CPU ای که انتخاب می کنید انتخاب مدل مادربرد را محدود می کند، زیرا هر پردازنده فقط با یک سوکت CPU خاص و مجموعه ای از چیپست های خاص کار می کند.

همچنین، مانند بسیاری از انتخاب ها، نهایتا مصرف کننده، باید تصمیم بگیرد که آیا بهترین پردازنده موجود در بازار را خریداری کند یا منتظر بماند تا چیپ های نسل بعدی به بازار عرضه شوند. CPU های Ryzen 5000ساخت AMD عملکرد خوبی دارند و به طور کلی از CPU های رقیب ساخت اینتل در بحث عملکرد تک و چند هسته ای پیشی می گیرند. اما به دلیل ترکیبی از تقاضای زیاد، محدودیت ظرفیت در تولید تراشه های TSMC و همه گیری کرونا، یافتن جدیدترین پردازنده های AMD در بازار بسیار دشوار است.

همینطور در سوی دیگر، اینتل سرانجام در حال فاصله گرفتن از معماری مبتنی بر Skylake همراه با  Rocket Lake-S می باشد. تراشه های جدید اینتل نوید پیشرفت در زمینه عملکرد تک هسته ای و همچنین ایجاد پلتفرمی که سرانجام از PCI 4.0 پشتیبانی می کند-ویژگی ای که AMD  تقریباً دو سال پیش در تراشه های Ryzen خود عرضه کرد- را می دهند.

خلاصه مقاله

  • AMD (در حال حاضر) اینتل را پشت سر گذاشته است: این روزها اغلب می توانید با خرید یک پردازنده AMD با پرداخت هزینه ای کمتر، امکانات بیشتری، از جمله یک خنک کننده خوب و تعداد هسته ها و رشته های بیشتر را در اختیار داشته باشید. در زمینه بهترین پردازنده برای گیمینگ نیز در بیشتر مواردAMD  پیروز است، زیرا Ryzen 5 5600X از پردازنده های اینتل با کیفیتp 1080 پیشی گرفته است. و AMD مدتهاست که وظایفی مانند ویرایش ویدیو را با سرعت بیشتری انجام می دهد. اما برتری در زمینه عملکرد بازیp 1080 ممکن است به محض عرضه Rocket Lake-S در اختیار اینتل قرار گیرد.
  • برای اجرای بسیاری از وظایف، سرعت کلاک از تعداد هسته ها مهمتر است: سرعت کلاک بیشتر به عملکرد سریعتر در انجام کارهای ساده و رایج مانند بازی تبدیل می شود، در حالی که هسته های بیشتر به شما کمک می کند تا بارهای کاری زمانبر سریعتر انجام شود.
  • در نظر گرفتن بودجه برای یک سیستم کامل: یک CPU قوی را باید همراه با یکی از بهترین SSD ها، RAM کافی و یکی از بهترین کارت های گرافیک به کار ببرید.
  • خرید سی پی یو رایزن ، قیمت سی پی یو گیمینگ ، فروش سی پی یو ، قیمت پردازنده کامپیوتر

AMD یا Intel: کدام را باید تهیه کنید؟

تا سال 2017، AMD  کاملا مغلوب اینتل بود. اما با عرضه تراشه های سری Ryzen / Threadripper ، این شرکت پیوسته به سمت برابری عملکرد با اینتل حرکت کرد. و با ارائه Ryzen 5000  و تراشه هایی مانندRyzen 5 5600X ، AMD  در بیشتر موارد از محصولات فعلی اینتل پیشی گرفت. هر چند ممکن است این معادلات با عرضه آخرین پردازنده های Rocket Lake-S  اینتل در اواخر سال 2021 به طور قابل توجهی تغییر کند.

با توجه به آنچه گفته شد، هر دو شرکتCPU های بسیار خوبی دارند. برخی از طرفداران یکی از این دو برند، استدلال های محکمی برای برتری یکی از آن ها بر دیگری دارند، اما اگر می خواهید واقعا بفهمید که کدام برند برتر است، انجام تحقیقات بیشتر ضروری است.

با CPU خود می‎خواهید چه کار کنید؟

بسیار وسوسه کننده است که تا آنجا که می توانید برای خرید سی پی یو هزینه کنید، اما بهتر است مقداری از پول خود را برای تهیه سایر اجزاء نیز ذخیره کنید. نوع پردازنده و حداکثر بودجه خود را بر اساس نیاز خود از کامپیوتر تعیین کنید.

  • وظایف اساسی: اگر فقط به دنبال تراشه ای هستید که به شما این امکان را بدهد تا ویدیو تماشا کنید، وب گردی کنید و کارهای اصلی مانند ویرایش متن ها را انجام دهید، ممکن است یک تراشه معمولی با دو یا چهار هسته همان چیزی باشد که شما به آن نیاز دارید. اما اگر یکی از این کارهای اساسی را همزمان انجام می دهید، بهتر است مدل های کمی بهتر را انتخاب کنید.
  • بهترین سی پی یو برای گیمینگ: اگر شما عمدتا به عملکرد گیمینگ عالی علاقه دارید، باید یک پردازنده میان رده اینتل Core i5 یا AMD Ryzen 5 را با سرعت کلاک بالا انتخاب کنید. با توجه به اینکه برای بازی کارت گرافیک مهمتر از پردازنده است، می توانید با عدم خرید پردازنده های قوی تر مانند Core i7 یا Ryzen 7 در هزینه خود صرفه جویی کنید.
  • ویرایش چندرسانه ای یا اورکلاک: اگر برای مواردی مانند ویرایش ویدئو به هسته یا سرعت بیشتری نیاز دارید- یا فقط یک سیستم سریع و توانا برای انجام کارهای محاسباتی می خواهید، پردازنده هایی مانند Ryzen 7 را انتخاب کنید.
  • سیستم همه کاره: اگر غالباً چند دقیقه یا چند ساعت منتظر می مانید تا سیستم فعلی شما بتواند انیمیشن سه بعدی یا ویدیوی K4 را رندر کند، یا با پایگاه های داده عظیم و محاسبات پیچیده سروکار دارید، خرید یک CPU Intel Core X یا AMD Threadripper  را مد نظر داشته باشید. این غول ها حجم عظیمی از هسته های فیزیکی(تا زمان انتشار این مقاله تا 64) را برای انجام چند عملکرد دشوار به صورت همزمان(مانند انجام بازی در تنظیمات بالا همزمان با پخش و ویرایش ویدئو) یا کارهای محاسباتی وقت گیر ارائه می دهند. کاربران تجاری می توانند پردازندهIntel Xeon (مانند Xeon W-3175X) یا AMD EPYC را مد نظر قرار دهند، اما به طور کلی این دسته از پردازنده ها برای کاربران عادی، مقرون به صرفه نیست و کارایی چندانی ندارد. برای کسانی که مایل به خرید پردازنده های چند هزار دلاری نیستند، Ryzen 9 5950X  16 هسته ای AMD یا Ryzen 9 5900X  12 هسته ای، هر دو جایگزین های عالی ای هستند که اساسا عملکرد خوبی را ارائه می دهند.

به چه نسلی از CPU احتیاج دارید؟

هر ساله، Intel و AMD خطوط تولید پردازنده های خود را با معماری های جدید ارتقاء می دهند. اینتل در حال عرضه "سری Core نسل 11 " خود است که در حال حاضر Core i9 11900K بالاترین مدل آن می باشد. جدیدترین تراشه های AMD بخشی از خط تولید Ryzen 5000 این شرکت، مانندAMD Ryzen 5 5600X ، Ryzen 7 5800X و  Ryzen 9 3900Xهستند. وقتی به شماره مدل نگاه می کنید، می توانید نسل پردازنده را از روی اولین رقم از چهار عدد(برای مثال: 8 در Core i7-8400 یا 5 در Ryzen 7 5700X) متوجه شوید. برای خرید سی پی یو رایزن سری به فروشگاه یه خرید بزنید.

چگونه نام و اعداد روی مدل را بخوانیم؟

مجموعه نام تجاری و اعداد تشکیل دهنده نام محصول CPU می تواند گیج کننده باشد. اینتل و AMD  هر دو بیشتر تراشه های خود را در دسته های "خوب، بهتر، بهترین" تقسیم بندی می کنند،Core i3/Ryzen 3 ، Core i5/Ryzen 5، Core i7/Ryzen 7  و Core i9/Ryzen 9  حاصل همین دسته بندی است. اینتل Core i9-10900K در بالاترین رتبه محصولات اصلی اینتل قرار دارد و همچنین درست مانند AMD که Threadripper دارد، دارای زیرمدل های فوق العاده/ممتاز مانند Core i9-10980XE است که می توانید قیمت پردازنده را از فروشگاه یه خرید مورد بررسی قرار دهید.

برای کاربرانی با بودجه محدود، اینتل تراشه های Celeron و Pentium خود را ارائه داده است(Pentiumکمی سریعتر است) در حالی که AMD برای هدف قرار دادن این طیف از کاربران خط تولید Athlon خود را دارد. در رده فوق العاده بالا، Threadripper AMD و سری Core X اینتل، با مدل هایCore X/i9  و Xeon W را خواهید یافت.

حالا سوال پیش می آید که اعداد مدل بعد از 3 ، 5 یا 7 چه هستند؟ رقم اول نسل محصول را مشخص می کند(Core i7-8700  اینتل یک پردازنده نسل 8 است و Ryzen 5 2600 AMD پردازنده نسل دوم Ryzen است). بقیه اعداد فقط مدل های مختلف را در خط تولید مشخص می کنند، که معمولاً عدد بالاتر بهتر است(هسته بیشتر و/یا کلاک بیشتر). همچنین باید بدانید که حرف "K" در انتهای تراشه اینتل به این معنی است که پردازنده برای اورکلاک قفل شده است. تنها تعداد انگشت شماری از تراشه های اصلی اینتل "K" skus هستند ، در حالی که تقریباً تمام پردازنده های Ryzen AMD برای اورکلاک قفل شده اند(نیازی به نام "K" نیست). حرفX  در انتهای اعداد مدل AMD به معنای سرعت کلاک بیشتر است.

خرید سی پی یو amd ، سی پی یو گیمینگ ، قیمت پردازنده کامپیوتر

آیا باید اورکلاک کنید؟

اورکلاک کردن(یعنی فشار آوردن بر CPU برای رسیدن به بالاترین حد خود از طریق راه اندازی آن در سرعت های بالاتر از سرعت مشخص شده)، هنری است که بسیاری از علاقه مندان به رایانه از آن بهره می برند. اما، اگر شما درگیر این چالش نیستید که پردازنده خود را به بالاترین سرعت ممکن برسانید، ممکن است اورکلاک فقط اتلاف وقت و هزینه باشد.

برای اینکه CPU به طور قابل ملاحظه ای به سرعت کلاک بیشتری نسبت به آنچه که در مشخصات اعلام شده است، برسد، احتمالاً باید هزینه اضافی ای را صرف سیستم خنک کننده پیشرفته و مادربرد سازگار با اورکلاک بکنید. در حالی که تقریباً همه تراشه های AMD جدید تا حدی اورکلاک می شوند، اما اگر می خواهید تراشه اینتل متناسب با این کار را انتخاب کنید، باید به دنبال یکی از پردازنده های سری K این شرکت(که همراه با خنک کننده عرضه نمی شود) باشید. و به خاطر داشته باشید، حتی اگر تمام تجهیزات مناسب را تهیه کنید، باز هم امکان دارد تراشه ای تهیه کنید که به خوبی اورکلاک نمی شود. یا بدتر اینکه اگر با این کار آشنایی نداشته باشید، ممکن است به CPU خود آسیب برسانید یا با اعمال فشار ولتاژ بالا به آن، عمر پردازنده را کوتاه کنید.

مشخصات کلیدی CPU چیست و باید به کدام یک از آن ها توجه کنم؟

اگر به برگه مشخصات یک CPU خاص نگاه کنید، اعداد زیادی را خواهید دید. در اینجا مواردی که باید به آن ها توجه کنید را آورده ایم:

  • سرعت کلاک: که بر اساس گیگاهرتز اندازه گیری شده است، سرعت کاری تراشه است، بنابراین اعداد بالاتر به معنای سرعت بیشتر است. بیشتر CPU های مدرن سرعت کلاک خود را بر اساس وظایف و دمای تراشه تنظیم می کنند، بنابراین شما یک سرعت کلاک پایه(حداقل) و یک سرعت توربو(حداکثر) را در لیست اطلاعات پردازنده مشاهده خواهید کرد.
  • هسته ها: این ها پردازنده های درون پردازنده هستند. CPU های مدرن بین دو تا 64 هسته دارند و اکثر پردازنده ها دارای چهار تا هشت هسته هستند. هر کدام از هسته ها قادر به انجام وظایف خود هستند. امروزه برای انجام وظایف معمول، حداقل چهار هسته-یا حداقل چهار رشته را نیاز خواهید داشت.
  • رشته ها: این عدد، تعداد فرآیندهای مستقلی است که یک تراشه می تواند به طور همزمان انجام دهد، که این عدد از نظر تئوری با تعداد هسته ها برابر است. با این حال، بسیاری از پردازنده ها دارای قابلیت چند رشته ای هستند، که به یک هسته واحد امکان ایجاد دو رشته را می دهد. اینتل این ویژگی را Hyper-Threading و AMD آن را SMT(Multithreading همزمان) می نامد. رشته های بیشتر به معنای عملکرد چند وظیفه ای بهتر و عملکرد بهتر در برنامه های نیازمند رشته های زیاد مانند ویرایشگرهای ویدیو و ترانسکدرها است.
  • TDP: مشخصات/توان طراحی حرارتی(TDP) حداکثر مقدار حرارتی است که یک تراشه در سرعت معمول تولید می کند(یا باید تولید کند)، که بر حسب وات اندازه گیری می شود. با دانستن این که به عنوان مثالIntel Core i7-8700K  دارای TDP 95 وات است، باید مطمئن شوید که دارای خنک کننده پردازنده ای هستید که می تواند این مقدار از اتلاف گرما را کنترل کند و همچنین اینکه PSU شما می تواند مایع خنک کننده مورد نیاز را تامین کند یا خیر. اما توجه داشته باشید که پردازنده ها هنگام اورکلاک گرمای قابل توجهی تولید می کنند. بنابراین خوب است بدانید که TDPپردازنده شما چیست، زیرا می توانید از تجهیزات خنک کننده و قدرت مناسب برای پشتیبانی از CPU خود استفاده کنید. همچنین، TDP بالاتر معمولاً با عملکرد سریعتر همراه است، اگرچه مواردی مانند اندازه گره های پردازش و بهره وری معماری کلی نیز در این مسئله نقش دارند.
  • Cache: حافظه نهان داخلی پردازنده(Cache) برای سرعت بخشیدن به دسترسی به داده ها و دستورالعمل های بین CPU و RAM استفاده می شود. سه نوع حافظه نهان وجود دارد:L1  سریعترین اما کم حجم تر است، L2  جادارتر اما کندتر است و L3  فضای بیشتری دارد، اما نسبتاً کند است. هنگامی که داده های مورد نیاز CPU در هیچ یک از این مکان ها در دسترس نباشد، به RAM مراجعه می شود، که بسیار کندتر است و این مسئله تا حدی به این دلیل است که RAM از نظر فیزیکی بسیار دورتر از حافظه پنهان پردازنده در تراشه است. شما نباید زیاد به اندازه حافظه پنهان توجه کنید، زیرا معادل سازی با عملکرد واقعی دشوار است و عوامل مهمتری نیز باید در نظر گرفته شوند.
  • IPC: حتی اگر دو CPU دارید که دارای سرعت کلاک و تعداد رشته برابر هستند، اگر از شرکت های مختلف باشند یا بر اساس معماری های مختلف ساخته شده باشند، سطوح مختلفIPC (دستورات در هر چرخه کلاک) را ارائه می دهند. IPC  به شدت به معماری CPU  وابسته است، بنابراین تراشه های نسل های جدیدتر(مانند: Ryzen 5 5600X با Zen 3versus  و Ryzen 7 2700X با Zen+) بهتر از مدل های قدیمی تر خواهند بود.

بیشتر به چه چیزی نیاز دارید: سرعت کلاک، هسته یا رشته؟

پاسخ به این سوال کاملا به وظایف محاسباتی معمول شما بستگی دارد. کلاک بالاتر به سرعت پاسخگویی و زمان بارگذاری سریعتر برنامه ها منجر می شود(هرچند RAM و سرعت ذخیره سازی نیز در اینجا مهم هستند). سرعت بیشتر کلاک همچنین به این معنی است که کارهای تک رشته ای(مانند ویرایش صدا و اجرای برخی برنامه های قدیمی تر) می توانند سریعتر انجام شوند. بسیاری از بازی های محبوب هنوز مبتنی بر رشته ها هستند.

بسیاری از برنامه های مدرن می توانند از هسته ها و رشته های زیادی استفاده کنند. اگر کارهای متعددی انجام می دهید یا ویدیوهایی با وضوح بالا را ویرایش می کنید، یا کارهای پیچیده و زمانبری را انجام می دهید، باید تعداد هسته ها را در اولویت قرار دهید. اما برای اکثریت قریب به اتفاق گیمرها و کاربران رایانه های عمومی، سرعت کلاک بین 3-4 گیگاهرتز با چهار تا هشت هسته کافی است.

خرید سی پی یو core i7 ، قیمت سی پی یو رایزن ، خرید سی پی یو amd 

مادربرد من برای این CPU به چه سوکتی نیاز دارد؟

پردازنده های مختلف به انواع مختلف سوکت نیاز دارند. اگر از قبل مادربرد دارید و نمی خواهید آن را تعویض کنید، باید پردازنده ای خریداری کنید که با سوکت برد شما مطابقت داشته باشد. همچنین بالعکس، باید مطمئن شوید که مادربرد خریداری شده با پردازنده جدید شما سازگار است.

AMD  در نسل فعلی Ryzen وAthlon (به جزء  Threadripper)، یک سوکت واحدAM4  را انتخاب کرده است. این بدان معناست که شما می توانید با به روز رسانی BIOS تراشه Ryzen  نسل فعلی را در مادربرد نسل قبلی Ryzen قرار دهید و بالعکس. اما به دلیل محدودیت در حجم داده های ذخیره شده در داخل تراشه های BIOS و تعداد زیادی CPU که AMDبر پایه AM4 منتشر کرده است، این موضوع اخیراً بسیار پیچیده تر شده است.

از سوی دیگر، اینتل در سال های اخیر تمایل داشته است تا از سازگاری تراشه های جدید با مادربردهای قدیمی خود، حتی اگر سوکت یکسان باشد، پشتیبانی نکند. به عنوان مثال، سوکت LGA 1150  و 1151 اینتل در یک پین متفاوت هستند و نسخه 1551 که به طور خاص برای تراشه های نسل هشتم طراحی شده است از نظر فیزیکی مشابه پردازنده های نسل قبلی 6 و 7 هسته است. اما مادربردهای قدیمی مجهز به سوکت 1151 با پردازنده های جدیدتر مجهز به سوکت 1151 کار نمی کنند، زیرا(اینتل می گوید) پردازنده های جدیدتر(که هسته های بیشتری دارند) نیاز به سیستم انتقال قدرت متفاوتی دارند. توجه داشته باشید که اینتل با ارائه سوکت LGA 1200  این روند را کنار گذاشته است. این پردازنده ها از نسل دهم اینتل و پردازنده های نسل 11  اینتل که در آینده معرفی می شوند، استفاده می کنند.

کلام آخر

هنگام انتخاب CPU ، مهم است بدانید که قصد دارید تا با آن چه کار کنید، سپس به بودجه خود نگاه کنید. در حالی که اطلاع از ویژگی هایی مانند سرعت کلاک مفید است، اما بهترین معیار عملکرد پردازنده استفاده از بررسی های تجربی است.
 

ادامه مطلب

آخرین بروز رسانی: 470 روز پیش
پردازنده

آخرین بروز رسانی: 471 روز پیش
پردازنده

از 8,050,000 تومان تا 5,570,000 تومان
آخرین بروز رسانی: 470 روز پیش
پردازنده

از 5,615,000 تومان تا 4,530,000 تومان
آخرین بروز رسانی: 469 روز پیش
پردازنده

از 7,600,000 تومان تا 6,920,000 تومان
آخرین بروز رسانی: 470 روز پیش
پردازنده

از 2,165,000 تومان تا 1,540,000 تومان
آخرین بروز رسانی: 471 روز پیش
پردازنده

از 480,000 تومان تا 280,000 تومان
آخرین بروز رسانی: 469 روز پیش
پردازنده

آخرین بروز رسانی: 470 روز پیش
پردازنده

آخرین بروز رسانی: 469 روز پیش
پردازنده

آخرین بروز رسانی: 471 روز پیش
پردازنده

از 7,870,000 تومان تا 5,450,000 تومان
آخرین بروز رسانی: 469 روز پیش
پردازنده

از 37,500,000 تومان تا 4,400,000 تومان
آخرین بروز رسانی: 470 روز پیش
پردازنده

آخرین بروز رسانی: 470 روز پیش
پردازنده

آخرین بروز رسانی: 470 روز پیش
پردازنده

آخرین بروز رسانی: 470 روز پیش
پردازنده

از 4,820,000 تومان تا 1,940,000 تومان
آخرین بروز رسانی: 470 روز پیش
پردازنده

آخرین بروز رسانی: 471 روز پیش
پردازنده

از 1,090,000 تومان تا 515,000 تومان
آخرین بروز رسانی: 469 روز پیش
پردازنده

آخرین بروز رسانی: 469 روز پیش
پردازنده

از 3,199,000 تومان تا 2,670,000 تومان
آخرین بروز رسانی: 471 روز پیش
پردازنده

از 5,300,000 تومان تا 3,860,000 تومان
آخرین بروز رسانی: 469 روز پیش
پردازنده

از 49,900,000 تومان تا 3,090,000 تومان
آخرین بروز رسانی: 470 روز پیش
پردازنده

از 5,490,000 تومان تا 4,645,000 تومان
آخرین بروز رسانی: 470 روز پیش
پردازنده

از 980,000 تومان تا 540,000 تومان
آخرین بروز رسانی: 470 روز پیش
پردازنده